Regulatory T cells (Treg), formerly known as suppressor T cells, are a subpopulation of T cells which modulate the immune system, maintain tolerance to self-antigens, and abrogate autoimmune disease. Mouse models have suggested that modulation of Tregs can treat autoimmune disease and cancer, and facilitate organ transplantation.
ادامه مطلب ...عنوان: ایمنی
________________________________________
فکر می کنید چند نوع سول B و چند نوع سلول T در بدن داریم ؟ ما دارای هزاران نوع لنفوسیت B در بدن خود هستیم وهمینطور هزاران نوع هم لنفوسیت T داریم . فکر میکنید چند نوع عامل بیگانه وجود دارد ؟ عاملی که در بدن بیگانه شناسایی شود را آنتی ژن می گویند . آنتی ژن به عبارت دیگر یک مولکول است که در بدن به عنوان عامل بیگانه شناسایی بشود و بتواند سیستم ایمنی ما را به واکنش وادارد . مولکولهای آنتی ژن چه جنسی دارند ؟ ممکن است پروتئینی یا پلی ساکاریدی ویا از جنس مخلوطی از این دو باشند . یک مولکول به تنهایی ممکن است خاصیت آنتی ژنی نداشته باشد،اما وقتی روی یک باکتری و یا ویروس و یا حتی روی یک پیکره غیر زنده مثلا یک مولکول خیلی درشت تر قرار بگیرد ، خاصیت آنتی ژنی پیدا می کند . مولکولهای روی غشای بیشتر میکروبها برای ما خاصیت آنتی ژنی دارند . یعنی میتوانند سیستم ایمنی ما را تحریک کنند . حال به این سوال پاسخ دهید :
چند نوع آنتی ژن ممکن است وجود داشته باشد ؟
طبیعی است که با توجه به ماهیت پروتئینی و یا پلی ساکاریدی آنتی ژنها از نظر شکل ظاهری هزاران نوع آنتی ژن می تواند وجود داشته باشد . پروتئین های بدن موجودات دیگر برای سیستم ایمنی ما بیگانه تلقی می شوند و در نتیجه به عنوان آنتی ژن تلقی می شوند .
جالب است که بدانید هر نوع آنتی ژنی که به بدن ما وارد شود ، بایک نوع لنفوسیت B و یک نوع لنفوسیت T خاص همان آنتی ژن برخورد خواهد کرد . این یکی از شاهکارهای آفرینش است که در سیتم ایمنی اختصاصی تجلی یافته است . ما لنفوسیت های متنوعی داریم . حتی برای آنتی ژنهایی که هنوز خلق نشده اند دارای لنفوسیت هایی هستیم که آنها را می تواندد شناسایی کنند .
ایمنیشناسی یا ایمونولوژی یکی از شاخههای زیستشناسی است که به بررسی انواع واکنش ایمنی جانداران در برابر آنتی ژنهای بیگانه و روند ایجاد مصونیت در برابر عوامل بیماریزا میپردازد.
ایمونولوژی علم شناخت، بررسی و اثبات سیستمهای دخیل در ایمنی بدن است. سیستم ایمنی بدن سیستمی پیچیده و در نهایت دقت میباشد که شامل اعضاء متنوع، با عملکردی متفاوت و مرتبط می باشند که در صورت کوچکترین تداخل و ناهماهنگی در انجام وظایف اعضاء آن امکان پیدایش اختلالات و ظهور عوارضی وخیم و بعضا غیر قابل برگشت وجود دارد. از جمله اعضاء اصلی و فرعی این سیستم می توان به سلولها (مانند لنفوسیتها، مونوسیتها، ماکروفاژها و سلولهای فرعی و تخصصی دیگر) ، بافت ها (بافتهای لنفاوی، بافت پوششی و ...) و مولکولهای محلول در خون (مانند آنتی بادی ها، کمپلمان و سایتوکاینها و ... ) اشاره کرد.